SloFolk 2014

Letos bo potekal od 24. do 29. aprila jubilejni 10. mednarodni folklorni festival SloFolk, edini na Dolenjskem in v Posavju in edinstven v Sloveniji.

Festival bo potekal 5 dni  v več  krajih na Dolenjskem, v Ljubljani in v Posavju.

V Posavju bomo gostili festival v nedeljo, 27. aprila, in sicer s prireditvami na Mostecu, na Impoljci in zvečer na gala koncertu v Artičah. Na festivalu se bodo  predstavile folklorne skupine iz Portugalske, Bolgarije, Makedonije, Črne gore in Slovenije. Na koncertih bodo skupine predstavljale svoje ljudsko izročilo, plese, glasbo, petje in običaje ter nam tako približale tudi življenje drugih narodov. Po vsakem koncertu bodo tudi družabni večeri, kjer se bodo  lahko vsi udeleženci zabavali, navezovali stike in se dogovarjali za medsebojne izmenjave. Vsaka skupina bo dobila priložnost, da pokaže ostalim udeležencem družabne igre in plese. Cilj festivala je kulturno zbliževanje narodov Evrope, druženje mladine različnih narodov ne glede na verske, etnične in druge razlike.

Predsednik festivala je g. Andrej Kovačič, člani organizacijskega odbora pa so še strokovni in organizacijski vodje vseh štirih folklornih skupin, ki organiziramo festival (FD Kres Novo mesto, KUD Oton Župančič Artiče,  FS Vidovo Šentvid pri Stični in FS Velike Lašče). Spletna stran:  http://www.slofolk.si/

Posebna dogodka v Posavju:

·         Artiče: gala prireditev 10. mednarodnega folklornega festivala  SloFolk 2014, nedelja, 27. aprila ob 19. uri v Prosvetnem domu v Artičah.

·         Mostec: Pod okriljem festivala Slofolk 2014 in v sodelovanju z Brodarskim društvom Mostec bo tudi popoldanska prireditev »V nedeljo pri brodu« na Mostecu, kjer bodo nastopile folklorne skupine iz Bolgarije, Črne gore in Slovenije s pričetkom ob 13.45 s povorko folklornih skupin in s predstavitvenim koncertom ob 14.uri.

Kontakt

Zveza kulturnih društev Brežice
Trg Jožeta Toporišiča 3
8250 Brežice
041 326 162 (predsednik)
info@zkd-brezice.si
zkd-brezice.si

Uradni podatki

Zveza kulturnih društev Brežice
Trg Jožeta Toporišiča 3
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: 55719295
IBAN: SI56 6100 0001 5784 575 (Delavska hranilnica)

Sledite nam